matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Mateusz:
Czy wie ktoś jak to zrobić: Oblicz błąd względny obliczenia wyrażenia przy założeniu że liczby x i y zostały poprawnie zaokrąglone x=1.1 i y=2.3
x
2
z=
y+1
22 mar 19:29
Mateusz:
wie ktoś może ?
23 mar 15:08