liczba 6 jest piątym wyrazem ciągu
todi: Liczba 6 jest piątym wyrazem ciągu:
A. an=(n−1)2+5
B. an=(n−2)2+5
C. an=(n−3)2+5
D. an=(n−4)2+5
22 mar 19:13
Janek191:
D.
22 mar 19:14
todi: bardzo proszę o rozwinięcie
22 mar 19:15
Marek216: Podstawiasz 5 za n i liczysz z którego ciągu wyjdzie 6
22 mar 19:16
Janek191:
a5 = ( 5 − 4)2 + 5 = 12 + 5 = 1 + 5 = 6
22 mar 19:18
Jffh: An=(n−1)+5
9 lut 12:48
Jffh: An=(n−2)+5
9 lut 12:48
Jffh:
9 lut 12:49
Jffh: An(n−2)+5
9 lut 12:49
6latek: Wiesz co robi pies jak nie ma co robic?
9 lut 12:52