pomocy
JUsiaaa: zapisz wzór funkcji g(x) powstałej w wyniku przesuniecia funkcji f(x)=2x2−3x+4 o 2 jednostki w
lewo 1 jednostkę do góry
22 mar 18:10
5-latek: g(x)= 2(x+2)2−3(x+2)+4+1 i uporzadkuj to
22 mar 18:19
JUsiaaa: czyli jak to zrobić


?
22 mar 18:45
JUsiaaa: 

?
22 mar 19:08
Benny: Ogólnie to masz tak:
funkcja kwadratowa jest postaci f(x)=ax2+bx+c
jeśli przesuwamy o wektor u=[p,q]
to funkcja będzie postaci f(x)=a*(x−p)2+b*(x−p) + c +q
22 mar 19:11
JUsiaaa: to jakie ma być rozwiazanie

?
22 mar 19:14