matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Helppp:
x
2
− 3x+ 4
Punkt P (0, 2k−3) należy do funkcji h(x)=
Wynika stąd, że
x
2
+2
a) k = 1 b) k = 2
3
c) k =
2
5
d) k =
2
22 mar 17:57
Janek191:
5
d) k =
2
22 mar 18:02
Janek191:
0
2
− 3*0 + 4
2 k − 3 =
0
2
+ 2
22 mar 18:03