matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Macierz 6x3
Rafał:
Witam, mam kilka zadań z macierzy do rozwiązania. Tutaj jedno z nich: Rozwiąż w ciele liczb wymiernych Q układ równać x+y+z+t+u=7 2x+y+3x+t+5u=12 x+2y+7u=12 Następnie podaj wartości x,y, dla z=10, u=3
22 mar 17:36