Ona: Do pracowni komputerowej zakupiono 8 nowych monitorów i 6 drukarek za łączną kwote 9400
zł.
Drukarka była o 300 zł tańsza niż monitor.Cenę monitora można obliczyć rozwiązując
równanie
* 8x+6(x+300)=9400
* 8x+6(x-300)=9400
* 8(x-300)+6x=9400
* 8(x+300)+6(x-300)=9400
prosiła bym o rozwiązanie tego zadania i równania. Z góry dziękuje
22 paź 20:45
BlackLady: 8x+6(x-300)=9400
8x+6x-1800=9400
14x=11200 /14
x=800
monitor kosztował 800 zł a drukarka 500 zł
22 paź 21:23
BlackLady: x to cena monitora
x - 300 cena drukarki
22 paź 21:25
Ona: Dzięukuje Bardzo za pomoc
23 paź 06:18