matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin4x−cos4x = sinx−cosx
roz:
Rozwiąż równanie: sin4x−cos4x = sinx−cosx
22 mar 15:43
Janek191:
Może na początek tak: sin 4 x − sin x = cos 4 x − cos x i wzory na różnicę sinusów i różnicę cosinusów
22 mar 15:45