matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logu{1}{4} x= -2
lightban:
log
1
4
x= −2
22 mar 13:00
J:
1
= (
)
−2
= ... ?
4
22 mar 13:02
Dziadek Mróz:
a = log
b
(b
a
) log
a
(b) = log
a
(c) ⇔ b = c log
1
/
4
(x) = −2
1
log
1
/
4
(x) = log
1
/
4
((
)
−2
)
4
1
x = (
)
−2
4
x = 4
2
x = 16
22 mar 13:31