matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z trapezem prostokątnym
Aleksandra_m:
Przekątne trapezu prostokątnego ABCD przecinają się w punkcie O. Mając dane AB=8, BC=6, CD=6, oblicz: a) obwód trojkąta ABO b) pole trójkąta DAO
22 mar 11:04
Ja:
Wykorzystaj że IDOI=IOBI
22 mar 11:10