√3 | ||
x = 0,5 a | = 0,25 √3a | |
2 |
1 | 1 | √3 | 1 | |||||
y = | hp = | a | = | a√3 | ||||
3 | 3 | 2 | 6 |
√3 | 1 | 1 | 1 | |||||
z = hp − x − y = a | − | a√3 − | a √3 = | a√3 | ||||
2 | 4 | 6 | 12 |
z | |
= cos β | |
h1 |
a√3{12} | ||
U{ | = cos β | |
h1 |
a √3 | ||
h1 = | ||
12 cos β |
√3 a | 0,25 √3 a2 | |||
P = 0,5I KL I*h1 = 0,5* 0,5 a * | = | |||
12 cos β | 12 cos β |
√3 a2 | ||
P = | ||
48 cos β |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |