bardzo bardzo prosze
,mis,: 

Mnozenie sum algebraicznych
Rozwiąż równania :
(1+x)(2−3x)=1,5x(1−2x)
(0,5x−4)x=0,25(1+2x
2)
29 lis 17:03
,mis,: te RóWANIA
(1+x)(2−3x)=1,5x(1−2x)
(1+x)(2−3x)=1,5x(1−2x)
29 lis 17:04
,mis,: znowu zle te
(1+x)(2−3x)=1,5x(1−2x)
2x(x−1)−x2=(1+x)x
29 lis 17:05
Godzio:
2−3x+2x−3x
2=1,5x−3x
2
−2x=−2
x=1
0,5x
2−4x=0,25+0,5x
2
−4x=0,25
29 lis 17:06
Godzio:
2x
2−2x−x
2=1+x
2
−2x=1
29 lis 17:07
,mis,: Godzio to sa
(1+x)(2−3x)=1,5x(1−2x)
2x(x−1)−x2=(1+x)x
29 lis 17:11
Godzio: no to jest dobrze tylko nie bierz 2 odp z mojego pierwszego postu
29 lis 17:14
,mis,: OK to te THX
29 lis 17:14
Godzio: zaczynam działania już wymnożone
29 lis 17:15
,mis,: 
29 lis 17:16
magdaaa: Godzio drugie zle zrobiłes
2x2−2x−x2=x+x2
−3x=0
x=0
29 lis 17:29
Godzio: rzeczywiście x zjadłem
29 lis 17:39
magdaaa: w pierwszym tez jest blad
2−3x+2x−3x2=1,5x−3x2
−2,5x=−2
x=1 14
29 lis 17:39