ciag
maggiewild: ciąg an dany jest wzorem an = n−18n+6, gdzie n ≥ 1. Liczba wyrazów całkowitych tego
ciągu to?
o tłumaczenie prosze też
22 mar 00:15
Qulka:
| n+6−24 | | 24 | |
= |
| = 1− |
| całkowite są jeśli w mianowniku mamy dzielniki licznika zatem |
| n+6 | | n+6 | |
n=2 bo 1+24/8 = 4
n=6 bo 1+24/12 = 3
n=18 bo 1+24/24 = 2
czyli są 3 całkowite wyrazy tego ciągu
22 mar 00:19
22 mar 09:37
5-latek: Witaj
Janek 
Ja tych obliczen
Qulki nie porawialem bo nasza kolezanka zwrocila mi uwage ze kazde
zadanie analizuje i nie tylko przepisuje
Poza tym nie zna słowa
Dziękuje
Napisala chyba z 10 zadan i ani razu nie padlo to słowo
22 mar 10:28