matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria
dale b.:
hejka
mam zadanie oblicz (3x−yI2y−x) [jest to iloczy skalarny] = i nie wiem jak to dalej rozwiązać, jak by tak ktoś mi powiedział, będę wdzięczna
=(3x−yI2y)−(3x−yI−x)=(3xI2y)−(−yI2y)−(3xI−x)−(−yI−x)=
21 mar 23:28