matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Polityk:
Rozwiąż: sin7x=cos15x
21 mar 22:47
Bogdan:
π
sin7x = sin(
− 15x)
2
π
π
7x =
− 15x + k*2π lub 7x = π − (
− 15x) + k*2π
2
2
itd.
21 mar 23:08
Polityk:
Czyli tak się takie równania rozwiązuje?
22 mar 10:56