matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jednostki
zakk:
zamiana jednostek mam problem mam 0,002 g/mm3 i chcę to zamienić na g/cm3 jak to powinno wyglądać
nie chce popełnić gafy bo do obliczeń mi to potrzebne
21 mar 22:39
Dziadek Mróz:
1cm = 10mm 1cm
3
= 10 * 10 * 10mm
3
= 1000mm
3
⎧
0.002g − 1mm
3
⎩
xg − 1000mm
3
1000 * 0.002
x =
= 2g
1
g
g
0.002
= 2
mm
3
cm
3
21 mar 22:42
zakk:
dziękuje
21 mar 23:08
pigor:
...,
g
g
0,002g
0,002
= 0,002
=
=
mm
3
(0,1cm)
3
0,001cm
3
2
g
g
=
= 2
. ...
1
cm
3
cm
3
22 mar 01:11