Wyznacz równania prostych
Ania: Wyznacz równania prostych zawierających boki trójkąta ABC, jeśli dane są równania dwóch
prostych
zawierających jego wysokości y = 2x+7 i x= −7 oraz współrzędne wierzchołka A(3;−2)
21 mar 20:22
5-latek: Od czego zaczniesz ?
21 mar 20:24
Ania: Właśnie nie wiem jak to ruszyć :c
21 mar 20:35
5-latek: Zacznij od rysunku
21 mar 20:43
Ania: wielkie dzieki stary pomogles
21 mar 21:31
5-latek: Nie musisz mi przypominac o tym ze jestem stary

Poza tym zanim przeszlas do geometriianalitycznej mialas geometrie elementrna.
Tam tlumaczono jak pada wysokosc na bok (pod jakim kątem
Tu chyba nie trzeba podpowiedzi ?
21 mar 21:36
Qulka:

prosta AB x=3
prosta AB y=−x/2−1/2
prosta BC y=−2x+19
21 mar 23:24