Suriekcja
austin: Pokaż czy dana funkcja jest suriekcją
21 mar 20:00
austin: Pokaż=Sprawdź
21 mar 20:00
austin: f: R2 → F(X,Y) = (x+1)cosy
f:R2 →R2, f(x,y)= (x+y − 1, 2|x|)
Suriekcja + różnowartościowość → Proszę o Pomoc !
21 mar 20:53
austin: w 1 R2→R
21 mar 20:58
austin: up
21 mar 21:51
5-latek: To zadanie by mnie interesowalo
22 mar 01:38
5-latek:

| | 2x+3 | | 2(x−1)+5 | | 5 | |
y= |
| to y= |
| = |
| +2 Teraz suriekcja to (na) czyli dla kazdego |
| | x−1 | | x−1 | | x−1 | |
y∊Y jest wartoscia funkcji dla x∊X (ale jak to sie pokazuje ?
22 mar 01:48
5-latek: I jeszcze z postu 20:53
22 mar 11:00
5-latek: Podbijam
22 mar 20:44
23 mar 13:56
5-latek: dziekowac slicznie

Mam tam konto (z 2012r to sobie odswieze
23 mar 14:07