Funkcja potęgowa
Zakłopotana: Witam. Mam taki mały problem. A mianowicie mam za zadanie narysować wykres funkcji f(x)=x−2 i
wyznaczyć przedział jej monotoniczności jak i dziedzinę i zbiór wartości. Pytanie brzmi czy
pod x mogę podstawić dowolną liczbę czy musi być ona większa od 0 ? Z góry dziękuję za
odpowiedz.
21 mar 19:18
5-latek: Oj licealistko

czy funkcja jest taka y=x
−2
| | 1 | |
tak masz podstawic kazda liczbe rzeczywista i skorzystac ze wzoru a−n= |
| |
| | an | |
21 mar 19:22
5-latek:
21 mar 19:24
Zakłopotana: Dziękuję bardzo za pomoc
21 mar 19:30