1 | 1 | 1 | 1 | |||||
aa = (1− | )*(1− | )*(1− | ) ... (1− | ) jest ....
| ||||
4 | 9 | 16 | n2 |
1 | ||
wynik to | ||
2 |
3 | 8 | 15 | 1 | 1 | ||||||
an = | * | * | * ...*( 1 − | ) = 0,5*( 1 − | ) | |||||
4 | 9 | 16 | n2 | n2 |
1 | ||
lim an = | *1 = 0,5 | |
2 |
1 | n+1 | ||
* | |||
2 | n |
1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||||||
(1− | )(1+ | )*(1− | )(1+ | )*(1− | )*(1− | )..(1− | )*(1+ | )
| ||||||||
2 | 2 | 3 | 3 | 4 | 4 | n | n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |