−8 | 3π | |||
Jeśli sinα= | i α∊( | , 2π) to | ||
17 | 2 |
15 | ||
a. tgα= | ||
8 |
−15 | ||
b. tgα = | ||
8 |
8 | ||
c. tgα= | ||
15 |
−8 | ||
d. tgα= | ||
15 |
64 | |
+cos2α=1 | |
289 |
225 | ||
cos2α= | ||
289 |
15 | ||
cosα= | ponieważ w 4 ćwiartce cos jest dodatni | |
17 |
sinα | ||
tgα= | ||
cosα |
−8 | 17 | |||
tgα= | * | |||
17 | 15 |
−8 | ||
tgα= | ||
15 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |