przeksztalcenie
wojewodzki: Jak przeksztalcic taki uklad rownan:
S=v1t
S=v2(t+Δt)
Na
21 mar 18:00
5-latek: Nie bredzic tylko napisac tresc zadania
21 mar 18:08
wojewodzki: Wyznacz droge s z ukladu rownan
21 mar 18:10
daras: | | S | | v2(S+v1Δt) | |
podstawiamy to drugiego ==> S = v2( |
| + Δt) = |
| |
| | v1 | | v1 | |
stąd po pomnożeniu przez mianownik mamy : Sv1 = Sv2 +v1v2Δt
| | v1v2Δt | |
i ostatecznie: S = |
| |
| | v1−v2 | |
21 mar 18:59
5-latek: Czesc
daras o golebim sercu?
21 mar 19:01
daras: mam dzisiaj dzień dobroci dla zwierzat
21 mar 19:03
Eta:
21 mar 19:11