1 | 1 | |||
a) | + | |||
x12 | x22 |
1 | 1 | |||
b) | + | |||
x12x2 | x22x1 |
−b | 4 | 1 | ||||
x1 + x2 = | = | = | ||||
a | 12 | 3 |
c | −15 | 5 | ||||
x1*x2 = | = | = − | ||||
a | 12 | 4 |
1 | 1 | 1 | 1 | |||||
( | + | )2 = | + 2x1*x2 + | |||||
x1 | x2 | x12 | x22 |
x1 + x2 | 1 | 1 | ||||
( | )2 = | + | + 2 x1*x2 | |||
x1*x2 | x12 | x22 |
1 | 1 | x1 + x2 | |||
+ | = ( | )2 − 2 x1*x2 | |||
x12 | x22 | x1*x2 |
x1+x2 | ||
a) | = na górze 1/3 a na dole nie wiem jak obliczyć x12*x22 | |
x12*x22 |
2 | ||
Tam jest pomyłka − zamiast 2x1*x2 powinno być | ||
x1*x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |