Talia 24 kart
Szafira: Z talii 24 losujemy dwie. Oblicz prawdopodobieństwo tego, że wśród wylosowanych kart nie będzie
asa, jeśli wiadomo że jest co najmniej jeden król.
21 mar 16:00
Janek191:
( K, X) , ( K, K)
| | | | | | | |
I A I = | * | + | = 4*17 + 6 = 74 |
| | | | |
21 mar 16:07
Szafira: Po obliczeniu wychodzi mi
Ω=276
czyli P(A)=37138, a w odpowiedziach w książce jest 3543, z czego to wynika?
21 mar 16:16
Janek191:
Nie wiem. Ktoś zrobił źle
21 mar 16:26
Szafira: Ok, dzięki za pomoc.
21 mar 16:31