matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany. POMOCY
andzia :
W(x)=x
3
+ax
2
−9x+b Widamo, że W(1)=8 i w(3)=0 Znajdź współczynnik a i b tego wielomianu a następnie rozłoż go na czynniki
21 mar 15:19
Janek191:
Wstaw 1 za x → I równanie Wstaw 3 za x → II równanie
21 mar 15:23