jak wyżej
brus liść: Dlaczego to równanie jest sprzeczne?
3x+1=0
3/x+1=0
20 mar 20:50
Qulka: bo 3 ≠ 0
20 mar 20:52
brus liść: Dzięki
20 mar 20:53
5-latek: Odpowiedz na pytanie
Kiedy wartosc wyrazenia wymiernrgo wynosi 0?
20 mar 20:53
5-latek: Dobry wieczor
Aniu 
Pozdrawiam
20 mar 20:55
brus liść: Kiedy wyrażenia w liczniku się zerują?
20 mar 20:57
Qulka: tak
20 mar 20:58
Qulka: witaj
5x−latku
20 mar 20:59
5-latek: tak . Kiedy licznik=0
Bo co nie moze byc w mianowniku ?
20 mar 20:59
brus liść: W mianowniku nie może być zero.
20 mar 21:00
Braun:
Qulka ?
x∊R ?
20 mar 21:02
Qulka: nic nie mówiłam o x napisałam tylko że 3≠0 dlatego jest sprzeczne .. nikt nie pytał kiedy
20 mar 21:06
Qulka: a potem potwierdzałam że licznik musiałby być zero żeby było zero

ale właśnie nierealne
20 mar 21:07
5-latek: Bo nasz kolega sam powinien zrobic zalozenie
jesli nie zrobi na sprawdzianie to moze braknac punktow
20 mar 21:08
Qulka: ale pytał tylko dlaczego jest sprzeczne

nie pytał kiedy
20 mar 21:22
5-latek: Dlatego
Aniu
jakie pytanie taka odpowiedz .
Musimy zalozyc ze kolega o tym wiedzial
20 mar 21:24