matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
Bartek:
2
Oblicz log
16
2
√
2
− 3 do potęgi
log
5
3
obliczyłem sobie log
16
2
√
2
i wyszło
3
8
ale nie wiem co dalej, proszę o rady
20 mar 20:03
Janek191:
2
2
=
= 2 log
3
5 = log
3
5
2
= log
3
25
log
5
3
1
log
3
5
więc 3
log
3
25
= 25
20 mar 20:16
Janek191:
1
1,5
3
log
16
2
√
2
= log
2
4
2
1,5
=
log
2
2
1,5
=
log
2
2=
4
4
8
20 mar 20:18
Bartek:
Dziękuję wielkie
20 mar 20:22
...:
Nie pasuje
26 mar 18:53