Zadanie
kinguska960: Trzeci wyraz ciągu arytmetycznego (an)
rowna sie 0. Wowczas musi być spełniony warunek:
a) a1+a5 jest rozne od 0
b) a1 < 0
c) r > 0
d) S5=0
20 mar 18:41
Janek191:
a1 = 0 − 2 r a2 = 0 − r a3 = 0 a4 = 0 + r a5 = 0 + 2r
więc
S5 = 0
20 mar 19:01
5-latek: Janek jeszcze do 25.03 mam lezec
20 mar 19:03
Janek191:
Co Ci się stało ?
20 mar 19:04
5-latek: Grypsko mnie dopadlo
20 mar 19:06
Janek191:
To życzę szybkiego powrotu do zdrowia
20 mar 19:09
5-latek: Dziekuje i bron sie jak mozesz
20 mar 19:11
kinguska960: Dziękuję bardzooo za pomoc ; ) i rowniez zycze szybkiego powrotu do zdrowia
20 mar 19:12