parametry
pimpekpompek: Dla której z wymienionych wartości parametru a funkcja f(x)=−x3+ax2−3ax+5 jest malejąca?
C) a =2
Proszę o rozwiązanie.
20 mar 17:48
5-latek: Zapisz porzednie tresc zadania
x3 − to jest model BMW
Masz tam −−−wpisz a otrzymasz
20 mar 17:54
stonoga: wypisz wszystkie wymienione wartości parametru a
20 mar 18:03
pimpekpompek: f(x) = −x3 +ax2 − 3ax + 5
20 mar 18:11
5-latek: To moze podstawiaj kolejne wartosci a do wzoru funkcji i badaj z definicji czy taka funkcja
jest malejaca
20 mar 19:00
Janek191:
A gdzie masz te wymienione wartości parametru a ?
20 mar 19:03
5-latek: Janek ale pomysl jest dobry czy nalezy to badac z pochodnej ?
20 mar 19:05