matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeżeli
Natalia:
Wykaż, że jeżeli A=5
5+2
√
3
i B=25
2
√
3
+3
, to A=25
√
B
20 mar 17:35
stonoga:
P(strona)=25
√
B
=25
√
25
2
√
3
+3
= 25 * (25
2
√
3
+3
)
1
2
= 25 * 25
√
3
+
3
2
= 5
2
* 5
2
√
3
+3
=5
2
√
3
+5
=A=L(strona)
20 mar 17:53