Procenty
as: mamy liczbę 692. Ile ona będzie wynosić jeżeli dodamy do niej 5%?
20 mar 16:07
yoWhatUp?: nie mam pytan...
20 mar 16:15
as: ...
20 mar 16:16
ICSP: 692 + 5%
20 mar 16:22
Odpowiedzi na debilne pytania: zależy czego te 5%
20 mar 16:26
as: da ktoś wynik?
20 mar 16:30
Odpowiedzi na debilne pytania: a nie masz kalkulatora
20 mar 16:32
5-latek: | 5 | |
| *692+692= masz kalkulator wiec licz |
| 100 | |
20 mar 16:33
Odpowiedzi na debilne pytania: po co


skoro jemu sie nawet nie chce pełnej treści wstawić
20 mar 16:34
ICSP: Jakby nie patrzeć to udzieliłem chyba jedynej konkretnej i pełnej odpowiedzi na to pytanie
20 mar 16:38
as: Mam 48 lat, jestem prostym człowiekiem z budowy... Nie mam pojęcia jak oblicza się takie
rzeczy. Znalazłem was w google
20 mar 16:41
as: Jak nie chcecie mi pomuc to dziękuje.... Do widzenia!
20 mar 16:42
Odpowiedzi na debilne pytania: żegnaj
20 mar 16:45
5-latek: jakbys mial 48 lat to napewno bys wiedzial jak to obliczyc
Wtedy w szkole podstawowej sie takie obliczenia wykonywalo .
20 mar 16:48
Odpowiedzi na debilne pytania: ale skoro sie nie nauczył wtedy to teraz go rąbią na % od pensji w robocie za dniówki
20 mar 21:10
Qulka: 726,6
20 mar 21:29
pigor: ..., a ja rozumiem i pozdrawiam
asa ; a robi się
to np. tak :
105%* 692=1,05* 692= dokładnie
726,6, albo np. tak :
10% liczby 692= 0,01*692=
69,2, to połowa, czyli
jej
5%, to
69,2 : 2=
34,6, zatem 692+
34,6=
726,6. ...
21 mar 01:24