wyznacz zbiory
rz: Zaznacz na osi liczbowej zbiory A i B i wyznacz zbiory A={x:x
2−x−12=>0,B={x

x−1]<6}
20 mar 14:16
rz: B=[x−1]<6
20 mar 14:26
stonoga:

x
2 − x − 12 ≥0
x
2 − x − 12 = 0
Δ = 1 − 4 * (− 12) = 1 + 48 = 49;
√Δ = 7
lub
x∊(−
∞,−3> ∪ <4,+
∞)
20 mar 14:34
J:
to najpierw wyznacz A i B , potem rysuj na osi ..
[x − 1] < 6 ⇒ x ∊(−∞,6)
20 mar 14:35
stonoga: czy w B tam jest po prostu nawias kwadratowy ? czy to powinny być proste kreski i wówczas
wartość bezwzględna
20 mar 14:36
stonoga: B jeśli nawias kwadratowy
x−1 < 6
x < 7
x ∊ ( −∞, 7)
20 mar 14:39
stonoga:
20 mar 14:43
J:
mój bład, rzeczywiście x ∊ (−∞,7)
20 mar 14:47
5-latek: A w zadnym wypadku J to nie jest twoj blad .
jaki zapis taka odpowiedz.
20 mar 16:41