20 mar 13:16
Janek191:
a, b,c − c. geometryczny
a ≠ 1 , b ≠ 1 , c ≠ 1
to
| 1 | | 1 | | 1 | |
| , |
| , |
| , x ∊ ( 0 , + ∞ )\ { 1} |
| loga x | | logb x | | logc x | |
jest c. arytmetycznym.
Dowód:
a,b c − c. geometryczny, więc
b
2 = a*c
log
x b
2 = log
x (a*c)
2 log
x b = log
x a + log
x c
log
x b − log
x a = log
x c − log
x b
| 1 | | 1 | | 1 | |
| − |
| = |
| − U{1]{ logb x} |
| logb x | | loga x | | logc x | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
a to oznacza,że |
| , |
| , |
| jest c. arytmetycznym. |
| | loga x | | logb x | | logc x | |
ckd.
20 mar 13:43
Blue: ale czy moje rozwiązanie jest poprawne?
20 mar 13:56
Blue: w sumie to powinnam tam napisać po prostu, że różnica jest taka sama, a nie stała, ale mniejsza
z tym
20 mar 13:58
Odpowiedzi na debilne pytania: klucz nie musi pasować do wszystkich drzwi
a do twoich jaki klucz pasuje ?
20 mar 16:30