drugie
monia7625: (12)x2♦22x+2=164
20 mar 12:05
J:
| | 1 | |
nie jasne ... tam jest: ( |
| )x2 |
| | 2 | |
20 mar 12:07
J:
sorry ...niejasne
20 mar 12:07
monia7625: w nawiasie jedna druga do potęgi x2
20 mar 12:08
J:
⇔ 2−x2 + 2x +2 = 2−6 ⇔ −x2 + 2x +2 = −6
20 mar 12:14
monia7625: to koniec zadania? nie trzeba żadnej delty?
20 mar 12:17
J:
trzeba obliczyć x
20 mar 12:20
monia7625: dwa ixy mi tu wychodzą
x=−8 lub x=−10
20 mar 12:25
J:
źle ... licz jeszcze raz
20 mar 12:26
monia7625: x1=4
x2=−2
20 mar 12:30
J:
dobrze
20 mar 12:33