d2z | 2xy3 | |||
podany to: | =− | . A mi wychodzi: | ||
dxdx | (xy)2+1)2 |
d2z | 2xy2 | |||
=− | Gdzie jest błąd? | |||
dxdx | (xy)2+1)2 |
dz | y | |||
a i dodatkowo pochodne cząstkowe I rzędu wyszły: | = | natomiast | ||
dx | (xy)2+1 |
dz | x | |||
= | ||||
dy | (xy)2+1 |
1 | y | |||
f'x = | *(y) = | |||
1+(xy)2 | 1+(xy)2 |
2xy3 | ||
f'xx = y*[ [1+(xy)2]−1 ]' = y[−(1 + x2y2)−2*2xy2] = − | ||
[(1+(xy)2]2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |