Wyznacz wzór tej funkcji w postaci ogólnej
aleksiaaak: Zbiorem wartości funkcji kwadratowej f jest przedział (−∞;8>, a jej miejscami zerowymi są
liczby: −2 i 6. Wyznacz wzór tej funkcji w postaci ogólnej
19 mar 20:19
19 mar 20:23
Janek191:
ZW = ( −
∞, q > = ( −
∞, 8 >
więc a< 0 i q = 8
| | x1 + x2 | | − 2 + 6 | |
p = |
| = |
| = 2 |
| | 2 | | 2 | |
f( − 2) = 0
i postać kanoniczna
19 mar 20:28
5-latek: No i teraz powinna nastapic lawina pytan ze strony autorki postu
Wiec zobaczymy
19 mar 20:32
aleksiaaak: to z postaci kanonicznej mam zamienić na ogólną?

−−−−> Janek191 ?
19 mar 20:37
5-latek: No to na poczatek ja sie Ciebie zapytam
1> Dlaczego a<0 i q=8 ?
2. Dlaczego p=xw=2? bo
19 mar 20:42
5-latek: Post 20:37 tak masz zrobic
19 mar 21:13