matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zmienne losowe proste zadanie
Karpiu:
Oblicz korzystając z tablic rozkładu normalnego: P(x<0.5) = 0.6915 P (x>=5.5) = 1 ? P(2<x<8) = F(8) − F(2) = 1 − 0.977 = 0.023 Ktoś może sprawdzić?
19 mar 19:33