.
Norberto: Siemano,jak to zrobić ? cos2 405
19 mar 19:24
Benny: wzory redukcyjne 405=360+45
19 mar 19:24
Norberto: ta tak wiem ale co z tym kwadratem ?
19 mar 19:26
5-latek: No to ile wynosi cos405o ?
19 mar 19:32
5-latek: Tak tak wiem . Wcale nie wiesz
19 mar 19:37
Norberto: √22
19 mar 19:50
Janek191:
19 mar 19:51
5-latek: | | √2 | |
No to teraz cos245o= ( |
| )2= |
| | 2 | |
19 mar 20:15
Norberto: Ok a coś takiego sin(90−α)*tg132*cos312cos(180+α)sin222*ctg48
19 mar 20:16
5-latek: Zapisz ten ulamek za pomoca duzej litery U a nie malej
zastosuj wzory redukcyjne
19 mar 20:19
Norberto: | sin(90−α)*tg132*cos312 | |
| |
| cos(180+α)sin222*ctg48 | |
Ale jak obliczyć np ten cos 48 te "brzydkie" liczby
19 mar 20:32
5-latek: Wszystkie liczby w matematyce są
piękne
20 mar 07:30