całki
Pilny Pytacz: Witajcie mam taki dylemat bo z kolega rozkminiamy i różne wyniki nam wychodza nastepujacych
całek : 1.∫(x+1)√x−1dx=
2.∫2xarcctgx dx=
dość pilna sprawa o ile ktoś by się podjął rozpisania to byłoby miło z góry dziekuje
19 mar 19:03
Pilny Pytacz: up
19 mar 19:36
Braun:
2. przez części
1. t=x+1
19 mar 20:02
Pilny Pytacz: 1. ∫t√x−1dt ?
19 mar 20:35
Braun:
√x=x1/2
∫t1/2dt=
Co Ty na studiach robisz... ?
19 mar 20:41
Pilny Pytacz: czyli + czy − to nie ma roznicy wgc Cb ? bo z tego mi wychodzi 2/3 t 3/2 a ponoc zle
19 mar 20:47