d | d | d | |||
[f(x, y)] = | [eu] = eu * | [u] = *) | |||
dx | dx | dx |
d | d | d | |||
[u] = | [−v] = − | [v] = **) | |||
dx | dx | dx |
d | d | d | d | d | |||||
[v] = | [x2 + y2 + 2x] = | [x2] + | [y2] + | [2x] = | |||||
dx | dx | dx | dx | dx |
d | ||
= 2x + y2 | [1] + 2 = 2x + 2 = 2(x + 1) | |
dx |
d | d | d | |||
[f(x, y)] = | [eu] = eu * | [u] = *) | |||
dy | dy | dy |
d | d | d | |||
[u] = | [−v] = − | [v] = **) | |||
dy | dy | dy |
d | d | d | d | d | |||||
[v] = | [x2 + y2 + 2x] = | [x2] + | [y2] + | [2x] = | |||||
dy | dy | dy | dy | dy |
d | d | |||
= x2 | [1] + 2y + 2x | [1] = 2y | ||
dy | dy |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |