π | ||
A. | + kπ \ k∊C | |
2 |
π | kπ | |||
B. | + | , k∊C | ||
8 | 4 |
π | ||
C. | + kπ, k∊C | |
8 |
π | kπ | |||
D. | + | , k∊C | ||
8 | 2 |
π | π | kπ | ||||
D) ... 4x = | + 2kπ ⇔ x = | + | ||||
2 | 8 | 2 |
π | π | kπ | ||||
jednak B) ... 4x = | + kπ ⇔ x = | + | ||||
2 | 8 | 4 |
π | |
bierze się z tego ze w cosinusoidzie jest to miejsce zerowe? | |
2 |
π | ||
tak ... miejsca zerowe funkcji cosx: x = | + kπ | |
2 |
π | ||
i można pisać odrazu takie równanie, że 4x= | + ... ? gdzie cos zniknęło? | |
2 |
π | ||
4x = | + kπ | |
2 |
π | ||
cosα = 0 ⇔ α = | + kπ ... jeśli: cos4x = 0 ⇔ 4x = .... | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |