szeregi
kyrtap: Qulka?
19 mar 00:25
Qulka: ech..chciałam powiedzieć że dziś świętuję ale właśnie od 20 min już nie

szeregi tylko proste poproszę
19 mar 00:27
kyrtap: przepraszam że Cię męczę ale mam taki przykład
Zbadać zbieżność z kryterium ilorazowego
∞
n = 3
I w rozwiązaniu z podręcznika jest że oni obrali sobie tak:
| | π | | 1 | | 1 | |
an = 1 − cos |
| bn = |
| i trochę nie rozumiem czemu |
| |
| | n | | n2 | | n2 | |
19 mar 00:31
kyrtap: no niby jak podstawię za n = 3 to podobnie się zachowują te ciągi bo wartości przyjmują 0,1
19 mar 00:34