matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
anioł:
liczba b jest o 25% mniejsza od liczby c i o 50% większa od liczby a wie ktoś ?
18 mar 22:03
Metis:
Fajna ta liczba b
18 mar 22:06
Eta:
b=0,75c i b= 1,5a ⇒ 0,75c=1,5a ⇒ c=2a c większa o 100% od a
18 mar 22:29