−1 | 1 | 1 | ||||
f( | ) = − | a + b = 0 ⇔ − a + 3 b = 0 ⇔ a = 3 b ⇔ b = | a | |||
3 | 3 | 3 |
1 | ||
f(x) = a x + | a | |
3 |
3 | 3 | 1 | 3 | 1 | ||||||
g(x) = f (− | − 2 x ) = a*(− | − 2 x) + | a = − | a − 2a x + | a = | |||||
2 | 2 | 3 | 2 | 3 |
2 | 9 | 7 | ||||
= − 2a x + | a − | a = − 2a x − | a | |||
6 | 6 | 6 |
7 | 7 | 7 | ||||
g(x) = 0 ⇔ − 2a x − | a = 0 ⇔ − 2 a x = | a ⇔ x = − | ||||
6 | 6 | 12 |
7 | ||
Miejsce zerowe funkcji g, to liczba ( − | ). | |
12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |