Geometria analityczna
Szymon: Proszę o pomoc w poniższym zadaniu :
Okrąg o równaniu (x−4)2 +(y+3)2 = 64 i okrąg o równaniu (x+2)2 + (y−5)2 = 36 przecinają się
w punktach K i L. Oblicz długość odcinka KL.
18 mar 21:05
kartezjusz: narysuj
18 mar 21:06
Szymon: jak to powtarza moja (ukochana) nauczycielka : rysunek nie jest rozwiązaniem.
18 mar 21:26
Janek191:
Rozwiąż układ równań

Podnieś do kwadratu i od I odejmij II
18 mar 21:43
Szymon: (x = (δ__δ))
2 − Δ
18 mar 21:50
Janek191:
A co to za wzór ?
18 mar 21:55