matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie z ln
Anett:
36x+ln(1−27x)=0 zał: 1−27x>0 −27x>−1 x<0,03703 ln(1−27x)= −36x ln(1−27x)= ln(e
−36x
) 1−27x= e
−36x
rozwiązałam równanie do tego momentu i nie wiem co dalej... Proszę o pomoc
18 mar 20:30