matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj ciagłość funkcji
dast:
Zbadaj ciagłość funkcji f(x)=klamra x−2x
2
/x dla x≠0 0 dla x=0
18 mar 20:10
J:
x − 2x
2
nie jest ciągła w punkcie x = 0 bo lim
x→0
= 1 ≠ 0
x
18 mar 20:14