matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria przestrzenna
EMPE:
Oblicz pole powierzchni całkowitej czworościanu foremnego, którego wysokość jest równa H. Z góry dziękuję za pomoc!
18 mar 20:10
J:
1
a
√
3
x =
h , gdzie: h =
, więc obliczasz a
3
2
a
2
√
3
P
c
= 4
4
18 mar 20:18
EMPE:
3
√
3
Odpowiedź to
H
2
.
2
18 mar 20:29