sinx | |
=−1 | |
cosx |
3 | ||
x= | π+kπ | |
4 |
3 | ||
k=0 to x= | π | |
4 |
7 | ||
k=1 to x= | π | |
4 |
π | ||
sin x = − sin ( | + x) | |
2 |
π | ||
sin x = sin ( − | − x) | |
2 |
π | ||
x = − | − x + 2 π*k , gdzie k − dowolna liczba całkowita | |
2 |
π | ||
2 x = − | + 2π*k | |
2 |
π | ||
x = − | + π*k | |
4 |
π | 3 | |||
x1 = π − | = | π | ||
4 | 4 |
7 | ||
x2 = | π | |
4 |
π | ||
cosx=sin( | −x) | |
2 |
π | ||
sinx+sin( | −x)=0⇔ | |
2 |
x+π2−x | x−(π2−x) | |||
2 *sin | *cos | =0⇔ | ||
2 | 2 |
π | π | |||
2sin | *cos(x− | )=0⇔ | ||
4 | 4 |
π | ||
cos(x− | )=0⇔ | |
4 |
π | π | |||
x− | = | +kπ | ||
4 | 2 |
3π | ||
x= | +kπ | |
4 |
3π | ||
k=0 to x= | ||
4 |
7π | ||
k=1 to x= | ||
4 |
π | ||
f(x)=sinx+sin( | −x)⇔ | |
2 |
π | π | |||
f(x)=2*sin | *cos(x− | )⇔ | ||
4 | 4 |
√2 | π | |||
f(x)=2* | *cos(x− | )⇔ | ||
2 | 4 |
π | ||
f(x) = √2 *cos(x− | ) | |
4 |
π | ||
−1≤cos(x− | )≤1 /*√2⇔ | |
4 |
π | ||
−√2≤√2 *cos(x− | )≤√2 | |
4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |