Wielomiany
kaa: Dane sa wielomiany f(x) 9a−2b)x3 + 9x2 − 6x −2 , p (x) = ax+ 2 , q(x) = x2 + bx −2. Wyznacz
wartosci parametrów a i b dla ktorych wielomian w(x) = p(x) * q(x) − 2 f (x) jest wielomianem
zerowym.
Próbowałam zrobić wielomian w(x) podstawiajac i przyrównać współczyniki do zera ale mi nie
wychodzi
proszę o pomoc
18 mar 17:35
kaa: ktos cos ?
18 mar 18:06
5-latek: jak jest definicja wielominu zerowego ?
Wielomianem zerowym nazywamy wielomian postaci ...... no wlasnie (zagladnij do ksiazki
18 mar 18:09