zbiory
kamil: Prosze o pomoc

!
Zaznacz na rysunku zbiory które można zapisać jako : ( A u B u C) \ ( A n B n C)
gdzie A = −2,−1,0,1
B= liczby parzyste
C= <−5,0)
18 mar 13:39
Angela:

(A∪B∪C)={...., −8, −6, }∪ <−5,0)∪{2, 4, 6, .....}
(A∩B∩C)={−2}
więc (A∪B∪C)\(A∩B∩C)= {...., −8, −6, }∪ <−5,−2)∪(−2,0)∪{2, 4, 6, ......}
18 mar 13:55
Angela: niebieskie kropki to zbiór A, pomarańczowe kropki to zbiór B, a zielony przedział to zbiór C
18 mar 13:56
kamil: A skad mam wiedziec jak zaznaczyc te kropki gdzie os nie jest oznaczona
18 mar 14:05
5-latek: To wpisz sobie w google Os liczbowa i zobacz jaka jest definicja osi liczbowej
18 mar 14:07
5-latek: Co kolezanka tez nie uczynila
18 mar 14:10
kamil: Mozna liczyc na pomoc?
18 mar 14:12
J:

to są punkty: x = 0 , x = 1 , x = 2 na osi liczbowej
18 mar 14:15
kamil: Tyle to ja tez wiem..ale nie sa jednakowe odstepy
18 mar 14:28
J:
to rysunek poglądowy ..
18 mar 14:30
kamil: To moze oznaczysz mi ten zbior?
18 mar 14:32